Senator PNL: În privința gazelor de șist, Ponta tinde să alunece spre o dictatură personală

Senator PNL: În privința gazelor de șist, Ponta tinde să alunece spre o dictatură personală
Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea spune că Victor Ponta "tinde să alunece spre o dictatură personală" în ceea ce privește exploatarea gazelor de șist și că acesta nu se consultă când ia decizii și "se comportă ca un copil răzgâiat: îi vine o idee și vrea ca ea să se îndeplinească pe loc".
Publicat: 29/11/2013, 14:27
Actualizat: 06/02/2016, 02:19

Senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea spune că Victor Ponta „tinde să alunece spre o dictatură personală” în ceea ce privește exploatarea gazelor de șist și că acesta nu se consultă când ia decizii și „se comportă ca un copil răzgâiat: îi vine o idee și vrea ca ea să se îndeplinească pe loc”.

Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, într-o conferință de presă, că premierul Victor Ponta „tinde să alunece spre o dictatură personală” în privința exploatării gazelor de șist, deoarece ia decizii „fără să consulte partenerii de guvernare”, cerându-i ca pe viitor în toate contractele de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor să fie prevăzute garanții pe care companiile să le constituie și care să fie utilizate în cazul unor dezastre ecologice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Îmi exprim dezacordul și uimirea că Guvernul a putut da un acord de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în zona Băilor Felix. (…) Sunt siderat de lipsa de viziune a Guvernului Ponta, care a numit acest perimetru tocmai cu denumirea stațiunii Băilor Felix. Este la mintea unui copil că, alăturând denumirea stațiunii la sintagma exploatare gaze sau petrol, se aduce un prejudiciu Băilor Felix. Felix – sonde e ca atunci când spui Oprescu – copii mâncați de câini. (…) Chiar dacă nu vor fi propriu-zis sonde în stațiune, răul a fost făcut, pentru că oamenii nu se vor mai gândi la Băile Felix – turism, ci la Băile Felix – sonde”, a spus Bodea.

În opinia acestuia, „guvernanții nu s-au gândit la impactul deciziei lor asupra populației”, iar cei care au semnat Hotărârea de Guvern prin care s-au aprobat mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare nu s-au gândit că „aruncă o pată uriașă de noroi, de sondă, asupra imaginii unei stațiuni renumite”.

Bodea a adăugat că premierul Victor Ponta nu se consultă înainte de a lua decizii, „comportându-se ca un copil răzgâiat: îi vine o idee și vrea ca ea să se îndeplinească pe loc și așa cum i-a trecut lui prin cap, ca un copil care vrea musai o jucărie și se dă cu fundul de pământ în mijlocul magazinului”.

„Premierul Victor Ponta tinde să alunece spre o dictatură personală. În loc să negocieze, să discute, să dezbată politicile privind gazele de șist și exploatarea auriferă de la Roșia Montană, el le anunță ca fiind gata hotărâte. Ori vrea să forțeze mâna liberalilor, ori chiar nu înțelege că nu așa funcționează democrația. Ca și în cazul Roșia Montană, și în problema gazelor de șist domnul Ponta dă edicte: «asta-i pohta ce-am pohtit!»”, a spus Bodea.

Senatorul a afirmat că liberalii nu se opun exploatării gazelor de șist atât timp cât cei care guvernează dezbat problemele și iau măsuri pentru a preveni efectele unor posibile poluări. Bodea a cerut premierului ca în toate contractele de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor să fie prevăzute, pe viitor, garanții pentru posibilele accidente ecologice, și nu „garanții modice”.

Întrebat dacă se așteaptă să fie admonestat de președintele partidului, Crin Antonescu, pentru criticile aduse premierului, Bodea a răspuns negativ, spunând că nu exprimă poziția partidului.

„Am vorbit și cu domnul președinte (PNL Bihor – n.r.) Cornel Popa, el și-a mai exprimat această îngrijorare și nu dorește exploatări de gaze de șist în Băile Felix”, a afirmat senatorul.

Guvernul a aprobat mai multe acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrele Băile Felix, Biled și Periam, încheiate între Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) și compania East West Petroleum Corp.

Acordurile au fost aprobate printr-un set de hotărâri de guvern, iar anexele documentelor nu sunt publicate, fiind clasificate.

Toate acordurile au intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial a hotărârilor de guvern.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Finlanda se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia: Trebuie să fim pregătiţi
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Familiile regale au luat cu asalt o stațiune românească. Aici e Raiul pe pământ
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul transmis de Sebastian Dobrincu, după despărțirea de artista Ioana Ignat: ”Învinge durerea”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Sahara arăta cu totul altfel acum 4.000 de ani, dezvăluie arta rupestră